lirikcinta.com
a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 #

lirik lagu buku conteng – jafni

Loading...

[chorus: wish ]
pertama kali
ku bertemu dirimu
gerak geri lembutnya telah buatkan ku jatuh
terasa hati ini, tenang seperti di lautan
teringat akan wajahmu yang terpahat dalam ingatan
oh tuhan, bukakanlah pintu hatinya
tuk menerimaku seadanya
aku bersyukur jika diterima
aku bersyukur (bersyukur)
aku bersyukur (bersyukur)
aku bersyukur
bersyukur
bersyukur

[verse 1: jafni ]
masa malam rabu
lepak dengan member dekat mamak ali maju
aku kena game lagi, itu hari sabtu
tengok bola depan nasi kandar pun tak lalu
member kata
“jangan emo-emo aku ada, order banyak lagi meh sini aku belanja”
aku kata
“takpe, aku balik dulu, bagitahu anne nanti hutang masuk buku”
aku on the way nak pergi station lrt
nampak awek baju kurung warna merah hati
berani gila malam sorang-sorang jalan kaki
nak je tanya nama tapi aku tak berani
tiap malam lebih kurang pukul sepuluh suku
sanggup tunggu acah-acah duduk baca buku
muka dia lagi ayu dari awek tinder
cepat gila aku jatuh cinta
d-mn

[chorus: wish ]
pertama kali
ku bertemu dirimu
gerak geri lembutnya telah buatkan ku jatuh
terasa hati ini, tenang seperti di lautan
teringat akan wajahmu yang terpahat dalam ingatan
oh tuhan, bukakanlah pintu hatinya
tuk menerimaku seadanya
aku bersyukur jika diterima
aku bersyukur (bersyukur)
aku bersyukur (bersyukur)
aku bersyukur
bersyukur
bersyukur

[verse 2: jafni ]
waktu tampak singkat
dua minggu turut-turut tak nampak kelibat
cantik peribadi juga halus dalam sifat
tangis dalam sujud sampai eyebag pun berlipat
lepas dua hari member ajak jungle camping
dengan bag yang kosong, baju malas, seluar senteng
dalam kancil buka waze, cari hutan hujan
mula muka masam sampai-sampai je teruja
sebab aku nampak lagi awek baju kurung
muka dia serupa tapi macam kakak sulung
ada lagi enam anak dara tengah tekun
sibuk basuh baju dekat tepi air terjun
lekasku menapak mahu tanya ident-ti
namanya rahsia, cantik nama ibu pilih
pegang tangan, jalan cari penghujung pelangi
sesat dalam hutan, teruk lagi dalam diri
lari-lari macam tiada lagi esok hari
tanpa sorok-sorok kerna tiada yang mencari
tiada lagi hakim, buku boleh aku conteng
selamat datang, ini kita punya kisah dongeng
langit dengan b-mi kita tak akan bersama
walau sama cantik, sama padan, takkan sama
ku berselimut jasad, engkau tu c-ma nyawa
pegang buku ini, tunggu hadirku disana
tunggu hadirku disana
tunggu hadirku disana
tunggu hadirku disana
tunggu hadirku disana
tunggu hadirku disana
tunggu hadirku disana
tunggu hadirku disana
tunggu hadirku disana